Мій сайт
Головна | Реєстрація | Вхід
Вівторок, 30.04.2024, 17:37
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 8
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Липень » 28 » Перегрівається ноутбук. Чому і що робити при перегріванні?
16:14
Перегрівається ноутбук. Чому і що робити при перегріванні?

Іноді трапляється, що ноутбук перегрівається.

Сучасні ноутбуки захищені від перегріву декількома способами. Чим більше нагрівається процесор - тим швидше обертається вентилятор охолодження. Для цього кожен процесор оснащується відповідним давачем (датчиком), що показує температуру. Як правило цей давач керується окремою мікросхемою, або ж програмою BIOS і не залежить від операційної системи.

Із зростанням температури процесору до критичної відповідна програма просто вимикає живлення процесора і ноутбук автоматично вимикається.

Проте висока температура для процесора небезпечна і тим, що кристал, з якого виготовлений процесор, може тріснути, або пайка на якій він запаяний може послабитись і в результаті не буде контакту.

Тому якщо ваш лептоп перегрівається або дуже сильно шумить обов’язково слід зрозуміти проблему і вирішити її якомога швидше.

Чому перегрівається ноутбук?

Як правило, на це може бути одразу із декілька причин:

  • ви випадково закрили отвір для виведення гарячого повітря з радіатора охолодження

Для усунення цієї проблеми достатньо знайти де у вас в днищі лептопу решітка і добитись того, щоб вона була відкрита.

  • запилився радіатор охолодження

Чистка ноутбука порохотягомЦе можна сказати найбільш поширена ситуація. Запилений радіатор не може ефективно віддавати тепло і тому вентилятор охолодження збільшує частоту обертів, що часто супроводжується дратівливим високочастотним звуком.


Найчастіше радіатор запилюється при роботі на м’яких поверхнях: диван, коври, одяг.
Для усунення цієї проблеми достатньо висмоктати пил з радіатора за допомогою порохотягу. Як це робити докладно описано в матеріалі про те, що робити, якщо перегрівається ноутбук?
  • термопаста процесору постаріла і неефективно передає тепло від процесора до радіатора

Вирішення цієї проблеми слід краще довірити спеціалістам, оскільки це вимагає розбирання лептопу.

  • не продумана система охолодження лептопу

HP DV-7T на ґумовій підставці Dell Latitude E6400 на підставці сірники Dell Latitude E6400 на підставці від сірників зблизька
Для усунення цієї проблеми під задню частину лептопу можна підставити симетрично коробки від сірників, дві ігрові шашки, а можна вирізати самостійно два шматочки ґуми. Дорожчим вирішенням даної проблеми є купити спеціальний стенд для лептопу. Найдорожчим – купити новий ноутбук, що більш продуманий.

кульова підставка для ноутбуканоутбук на кульовій підставціЯкщо ви соромитесь саморобних підставок, або ж не бажаєте виготовляти підставки власноручно, то можна замовити з інтернет магазинів "фірмові" підставки. Ціни починаються від 3$. Ось одні з тих, що можна там купити: "Cool Ball Stand Heat Reduction for Notebook / Laptop".

Як-то кажуть "готуй сани влітку"... Тому якщо ваш лептоп вже шумить надміру чи перегрівається краще заздалегідь підготуватись до літа, щоб в гарячці не спішити з вирішенням проблеми.

Переглядів: 788 | Додав: xotin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz